Nota Jutawan | Nota Motivasi

LUANGKAN MASA ANDA SEBENTAR…
KITA KONGSI BERSAMA!

DUIT!!

Dalam dunia ni dari segi ekonomi ada 2 jenis golongan manusia:

  • yang ada banyak duit.
  • yang tiada cukup duit

Jika duit bukan masalah, kita mungkin:

  • beli rumah impian kita
  • beli kereta impian kita
  • pergi melancong
  • berbakti untuk agama kita
  • menunaikan tanggungjawab sosial/ negara kita

‘KALAU BANYAK DUIT MASALAH TETAP ADA, KALAU TIDAK CUKUP DUIT LAGI BANYAK MASALAH!’

Jadi siapa dapat duit? contohilah orang-orang yang sudah berjaya!

IMPIAN!! 

Rumah Impian
kita mungkin pernah memasang impian untuk memiliki rumah impian..tidak kira apa bentuk rumah impian kita…sebenarnya kita belum terlambat untuk memilikinya!

Kereta Impian
sesuatu yang sememangnya diingini oleh ramai orang…kereta impian…percayalah tuan puan…jika hari ini,saat ini kita hanya mampu pakai kereta yang hanya kita mampu beli tetapi percayalah kita mampu memiliki kereta impian kita!!Kita Buat Sama-sama!!! Percayalah!!! Percayalah!!!

Percutian Impian
tidak semua dapat pergi bercuti..kita sibuk dengan kerja…sibuk mencari duit….tapi ingatlah suatu masa kita perlulah berehat…’Reward’ diri kita dengan percutian yang idaman kita dengan percutian yang indah dan meninggalkan memori yang tidak akan dilupakan..

Keluarga Impian
jika dulu…masa kita bersama keluarga amat-amatlah terhad…keluar pagi…balik malam..berborak dengan keluarga jarang-jarang…keluar bersama seminggu sekali…tuan puan.. disini kita yang tentukan masa kerja kita…Percayalah!!! tuan puan dapat membina keluarga impian tuan puan…kehidupan keluarga impian tuan puan!!

KERANA IMPIAN MANUSIA BERJAYA!!

TETAPKAN MATLAMAT ANDA SEKARANG!

BEBAS KEWANGAN! BEBAS MASA! BEBAS SEGALA-GALANYA..

KEHIDUPAN KITA, KITA SENDIRI YANG TENTUKAN!!

YANG MANA SATU DIRI ANDA??? 

VSS-Very Sad Story??
Adakah dengan mencari pekerjaan lain dapat memberi jaminan kepada anda untuk membina kehidupan yang lebih baik setelah diarahkan berhenti kerja. Lihat lah keadaan ekonomi sekarang..agak-agak senang tak nak dapat kerja baru??

Anda Makan Gaji??
Kalau sekadar gaji cukup-cukup makan, macammana boleh berasa bahagia mahupun berpuas hati dengan apa yang anda perolehi? takkan nak bertahan saja dengan apa yang ada..kecik hati tak jika part time pun dah boleh lawan gaji bulan-bulan??

Anda Ahli Perniagaan??
Kan lebih bagus kalau anda ada ‘backup’. Ingat! Sediakan payung sebelum hujan..

Anda Surirumah??
Perbelanjaan anda semikin meningkat, termasuklah perbelanjaan anda sendiri.. Sekurang-kurangnya dapat mengurangkan beban pasangan anda selain perolehi pendapatan sendiri. OK ke tak duk rumah pun dah dapat pendapatan sendiri, dapat tolong suami, anak-anak, keluarga..

Anda Mangsa Pelaburan??
Sudah-sudahlah dengan angan-angan nak jadi kaya tanpa berbuat apa-apa. Ingat!! 9/10 daripada sumber pendapatan adalah daripada perniagaan bukan pelaburan!

Anda Pesara??
Bagaimanakah anda boleh menggandakan pendapatan selain bergantung duit ‘pencen’ sahaja? Jangan cepat berasa selesa kerana segala hutang dan tanggungjawab anda berjalan seperti biasa..

Anda Pelajar/Bakal Graduan??
Belum tentu lagi anda keluar sebagai graduan yang mempunyai pekerjaan yang baik. Sampai bila pula mahu mengharapkan bantuan MBF (Mak Bapak Finance), PTPTN?? Ok tak jika part time semasa belaja lagi dah boleh tanggung kehidupan di universiti?? Anda senang, Ibubapa pun senang..

Anda Bekerja Over-time??
Berbaloikah dengan bekerja lebih masa anda itu?? Kalau dalam bisnes ni sehari anda boleh menjana pendapatan 4 angka. Kalau kerja lebih masa anda itu dapat berapa??

RENUNG-RENUNGKAN

 

Kunci Kejayaan – Keinginan

Kunci kekayaan pertama ialah keinginan untuk menjadi KAYA. Anda perlu mempunyai kehendak atau hasrat untuk menjadi bebas kewangan. Keinginan yang membakar akan memotivasikan anda untuk mencapai matlamat kewangan anda.

Apa jua pencapaian anda bergantung kepada kehebatan keinginan anda.

—————————————-

Apa jua pencapaian yang hebat akan disambut dengan berbagai-bagai masalah dan halangan disepanjang jalan.

Lagi hebat matlamat anda, lagi hebat masalah dan halangan yang perlu ditempuhi. Pastikan anda komited kepada matlamat kewangan anda dengan memberi sepenuh tenaga dan perhatian untuk mencapainya walaupun pelbagai masalah dan halangan yang mengundang. JANGAN SESEKALI BERPUTUS ASA.

“Gandakan kegagalan anda dan anda pasti menjumpai kejayaan dengan pantas”

—————————————-

Berikan 100% komitmen

Apa jua pencapaian yang hebat akan disambut dengan berbagai-bagai masalah dan halangan disepanjang jalan. Lagi hebat matlamat anda, lagi hebat masalah dan halangan yang perlu ditempuh. Pastikan anda komited kepada matlamat kewangan anda dengan memberi sepenuh tenaga dan perhatian untuk terus mencapainya, walaupun pelbagai masalah dan halangan akan mengundang.

JANGAN SESEKALI PUTUS ASA.

“Bagaimana untuk mencapai kejayaan dengan pantas?”

“Gandakan kegagalan anda dan anda pasti menjumpai kejayaan dengan pantas!”

Sebarang kegagalan yang anda temui merupakan pengalaman belajar. Jika anda baca kisah-kisah mereka yang berjaya, pasti anda akan temui kisah kegagalan. Seseorang itu tidak akan berjaya sekiranya tidak menemui sebarang halangan.

—————————————-

Ubah diri anda

Anda memerlukan disiplin untuk melakukan langkah-langkah yang diperlukan untuk mencapai kebebasan kewangan. Anda perlu mempelajari selok-belok kewangan, perniagaan, ataupun apa jua yang berkaitan dengan pekerjaan anda. Anda perlu menjadi pakar dalam bidang anda sendiri dengan cara menambahkan ilmu.

Anda perlu disiplinkan diri anda untuk bangun lebih awal, usaha lebih kuat, dan kerja lebih lama untuk menjadi kaya. Kejayaan kewangan amat sukar untuk dicapai sekiranya kita hanya menumpukan pada waktu kerja 8 jam sehari.

Kebanyakan yang mencapai status jutawan memberi tumpuan bekerja secara produktif yang lebih lama- melebihi 80 jam seminggu!

—————————————-

Tangga kejayaan…tangga yang betul?

Salah satu soalan penting anda perlu tanya pada diri anda sendiri adalah:

“Adakah saya memanjat tangga kejayaan yang betul?”

Sering terjadi di kalangan kita, sedaya upaya berusaha memanjat tangga kejayaan. Tetapi, apabila sampai puncak tangga tersebut, baru kita sedar…tangga kejayaan yang kita panjat ialah tangga yang salah.

Disinilah terjadinya keadaan seseorang yang berjaya pada zahirnya, tetapi sebenarnya terperangkap dalam kejayaan tersebut sehingga terpaksa mengabaikan tanggungjawab-tanggungjawab yang lain.

Tetapkan matlamat anda terlebih dahulu…..tangga kejayaan yang mana satu perlu anda panjat?

—————————————-

Bantuan & Motivasi bagi yang sudah berjaya….

Sekiranya seseorang itu sudah berjaya, perlukah lagi sebarang bantuan & motivasi?

Sudah tentu! Tidak kira tahap mana kejayaan anda, anda masih memerlukan bantuan & motivasi untuk memberi daya “tolak” kepada anda untuk terus mencapai kejayaan yang lebih tinggi.

Sedangkan mereka yang sudah berjaya masih memerlukan bantuan dan motivasi untuk terus berjaya, bagi mereka yang belum mencapai matlamat pula, daya “tolak” yang lebih kuat amat diperlukan untuk mencapai kejayaan!

—————————————-

MENEROKA KEKAYAAN DARI INTERNET

Ramai yang menjadi kaya dalam perniagaan internet.

Peluang perniagaan melalui internet boleh menjana pendapatan sehingga beribu-ribu ringgit sebulan. Dalam laporan akhbar baru-baru ini, ramai penulis blog memperolehi pendapatan puluhan ribu sebulan dengan menyewakan ruang iklan online dalam blog mereka.

Blog Tun Dr. Mahathir Mohammad http://chedet.co.cc/chedetblog/ menyediakan ruang iklan online. Tun Dr. Mahathir mengenakan bayaran iklan RM300 sehingga RM1,000 sehari bergantung kepada besar atau kecil ruang iklan.

RAHSIA KEJAYAAN FACEBOOK, GOOGLE, YAHOO dan YOUTUBE

Pemilik FacebookGoogleYahoo dan YouTube kaya raya kerana pendapatan pengiklanan online. Pengiklan sanggup mengiklan dengan kos yang tinggi kerana jutaan pelayar internet mengunjungi FacebookGoogleYahoo dan YouTube setiap hari.

Ramainya pelayar ke laman web mereka kerana mereka memberi perkhidmatan secara PERCUMA. Pemilik FacebookGoogleYahoo dan YouTube mengeksploitasi kehadiran jutaan pelawat bagi faedah kewangan mereka.

 

Larry Page dan Sergey Brin pengasas Google,menjadi kaya raya dengan enjin carian (search engine) dan email gmail.com

Mark Zuckerberg, berumur 27 tahun, pengasas Facebook, seorang Billionaire termuda dengan laman web sosialnya

Jerry Yang pengasas Yahoo, menjadi kaya raya dengan enjin carian (search engine) dan email yahoo.com

Chad Hurley and Steve Chen, pengasas YouTube, menjadi kaya dengan kemudahan video dan audionya.

Tuan Ameer Noraizeedin Abdul Wahab, pengasas ADS4BUCKS.com, portal pengiklanan dari MALAYSIA.

 

Hak Cipta Terpelihara – LOT10 Group Ads4bucks 2010

Tidak dibenarkan mana-mana bahagian didalam blog ini digunakan oleh mana-mana pihak tanpa kebenaran pihak Admin, baik dalam bentuk menyalin, cetakan semula, elektronik, rakaman atau yang seperti dengannya.  Atau cara-cara lain, tanpa terlebih dahulu mendapat izin bertulis daripada Admin LOT10 Group Ads4bucks.

Comments are closed.